Eveniment - Lumina din peisaj

Expoziția de pictură a artistului Iurie Cojocaru a debutat cu un vernisaj inedit, unde vorbitorii au tratat tema recurentă a luminii care apare în operele sale.

Există multă ”adâncime” în opera lui Iurie Cojocaru, însă nu este o profunzime superficială, ci este una care își are rădăcinile adânc înfipte în solul Adevărului, de aceea rodește în afara pânzei, fără cuvinte, Cuvântul!

Leonardo daVinci spunea că ”un pictor ar trebui să-și înceapă fiecare pânză cu o mână de negru, pentru că toate lucrurile din natură sunt întunecate, cu excepția celor expuse la lumină.” Astfel, rolul pe care și l-a asumat Iurie ca artist, este să fie un mediator al Luminii în lumea în care ființează, de aceea tablourile sale, indiferent de temă, ne transmit o exuberantă bucurie a culorii scăldate în Lumină!

Deoarece Iurie pictează ceea ce este și ceea ce crede, lumina care încălzește compozițiile sale este Lumina care izvorăște din interiorul lui și se prelinge pe pânzele sale, ca mai apoi să depășească tabloul înspre sufletul privitorului.

Viața și arta lui Iurie sunt un spectacol al Luminii care se manifestă prin el, așa cum spune David în psalmul 36: ”Prin Lumina Ta, vedem lumina”!

Opera lui Iurie ne cheamă la contemplare și la introspecție pe de-o parte, însă ne și provoacă la dialog, la comunicare. Privind la tablourile lui Iurie Cojocaru ești invitat la un exercițiu de verticalitate, la o scufundare într-o altă realitate, ca să ieși mai apoi la suprafață transformat, înnoit, luminat.

Delectați-vă privirile în operele sale, fie la expozițiile ce vor urma, fie pe site-ul său personal sau pe galeria de artă online.

http://iuriecojocaru.com/

http://ogaleriedearta.ro/

Loading...
Loading...
Loading...