Radu Pop - ACASA -PRIN TARA DE PIATRA


Grupajul de fotografii propuse sub genericul 

se doreste a fi o scurta incursiune vizuala intr-o lume ce pare de basm, dar in fapt o lume atat de reala si dumnezeiesc  de frumoasa a “Muntilor din Apus”.

Totodata, dorim sa atentionam si sa responsabilizam privind pericolul cu care se confrunta aceasta lume aparte,unica ,in speranta ca se vor gasi cai de a putea fi pastrata  frumusetea  acestor locuri.

Un taram binecuvantat in care strabunii nostri intr-o deplina armonie cu locurile acestea au trait, s-au bucurat , au visat si au zamislit tot ceea ce insemnam noi astazi, aici si acum. Un templu sacru respectat cu piosenie, cu mult bun simt si multumire pentru darurile pamantului atat de darnic.

Povestile si basmele copilariei noastre aici s-au nascut! Aici asculti cu emotie freamatul din umbra padurii cu triluri si cantece inaltatoare, aici adulmeci mireasma florilor si a fanului proaspat cosit,tot aici intalnesti tainuitele guri de pesteri cu nume de Zmeu, sau stancarii semete si munti purtand nume de voievozi si craisori. Dar, mai ales,  aici vei putea vedea cu miile, izvoare pure, rasfrante prin mirifice cascade, grabite la intregirea raurilor datatoare de viata si belsug.

Aceasta lume minunata chiar mai exista  inca, dar intr-un echilibru extrem de fragil!                  

O “Tara de piatra” frumoasa, pastrata din trecut , aproape neschimbata, pentru a ne bucura de ea si noi cei din ziua de azi ,dar indreptandu-se spre o zi de maine incerta , intr-o goana natanga spre profit cu orice pret.

Prin politica meschina a momentului (sau mai degraba micimea de caracter si incompetenta decidentilor  politici actuali), luna de luna , hectare de padure montana se transforma in versanti sterili, devastati, se otravesc si batjocoresc  apele, se calca in picioare si intineaza tot ce este cu adevarat important, esential.

Ne putem pune o intrebare grava fiecare dintre noi: din toata aceasta mostenire lasata noua de inaintasii nostri, aceste locuri  minunate cu peisaje si traditii unice inca pastrate, conservate, oare ce vom lasa noi, mai departe copiilor nostri ?  

Raspunsul  foarte responsabil si-l vor asuma doar o parte, iar apoi si mai putini vor lua atitudine, actionand pt. a schimba starea de fapt deplorabila.

Cu tot acest dezastru prefigurat si parca de neoprit , eu am credinta ca va veni curand, foarte curand momentul trezirii noastre totale si revenirea pe fagasul  normalitatii,a bunului simt, a respectului pentru natura, pentru viata, in prima instanta, de fapt respectul si responsabilitatea pentru noi insine si ai nostri!

vezi lucrarile din grupajul de fotografii "ACASA -PRIN TARA DE PIATRA" - rubrica RECOMANDATE

Loading...
Loading...
Loading...